Aktuellt

Igång igen efter ferien

På ferie till 20 augusti

Nya webbsidan utlagd 120718

Dette er klassisk massasje

Så lenge det har vært liv på jorden har berøring i forskjellige former eksistert. Massasje fantes dermed lenge før menneskene kunne skrive.

De eldste skrevne tekstene kommer fra sør i Irak ca 4000 år f.Kr. Det var dog langt senere at massasjeliknende teknikker ble omtalt i noen medisinsk tekst. Den første rapporten kan en finne hos Nei Ching, verdens eldste medisinske verk, som er skrevet av en kinesisk lege omkring 2500 år f. Kr.

I Sverige utviklet fysioterapeuten Per Henrik Ling (i Sverige kjent som gymnastikkens far) et system for massasje og muskeltøyninger i begynnelsen av 1800-tallet.

I dag er denne behandlingsformen kjent som svensk klassisk massasje og er den mest kjente og ettertraktede i hele verden.

Den klassiske massasjens utspring kan spores tilbake til det antikke Hellas. Ved de antikke olympiske leker fikk idrettmenn massasje før de konkurrerte, og Homeros beskriver massasje med olje i Iliaden. Hippokrates, legekunstens far, og hvis ed nyutdannede leger fortsatt avlegger, sa at massasje var et av de viktigste områdene for en lege å kunne.

Massasje kommer av det arabiske ordet "massah", som betyr å stryke med hånden.